مضرات و خواص چای در طب سنتی و اسلامی از نظر بزرگان
مضرات و خواص چای در طب سنتی و اسلامی از نظر بزرگان
چای در طب سنتی ، چای سبز در طب سنتی ، مضرات چای در طب سنتی ، خواص چای در طب سنتی ، مصرف چای در طب سنتی ، طبع چای سبز در طب سنتی ، خواص چای سبز در طب سنتی ، مصرف چای سبز در طب سنتی ، فواید چای در طب سنتی ، مضرات چای سبز در طب سنتی ، جایگاه چای در طب سنتی ، مضرات چای سیاه در طب سنتی ، عوارض چای در طب سنتی ، خواص چای ترش در طب سنتی ، خوردن چای در طب سنتی ، مصرف چای از نظر طب سنتی ، چای سیاه در طب سنتی ، چای از نظر طب سنتی
در این مطلب از سایت جسارت به مضرات و خواص چای در طب سنتی می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.چای سیاه که پراستفاده ترین چای در دنیای غرب است، در واقع همان چای سبز است که برگهایش را بیشتر خشک میکنند، و این کار باعث میشود طعم و رنگ آن تغییر کند اماآیا می دانید همین خواص چای سیاهی که هر روز دم می کنید و نوش جان می کنید دارای فوایدی بسیار زیادی است؟
چای در طب سنتی
خواص چای در طب سنتی
مصرف چای در طب سنتی
محمد عبادیانی درباره خواص چای اظهار داشت: چای نیز مانند هر خوراکی دیگری فواید و زیانهایی دارد.اما از آنجا که طبیعت آن، در درجه دوم گرم و خشک است، مدامنوشیدن آن زیانآور نیست؛پس افرادی که از نوشیدن چای، دچار مشکل میشوند، دارای سوء مزاج، ضعف مزاج یا… هستند.بهگفته وی بهترین چای، چای سفید است که خواص آن بیشتر از انواع دیگر چای (سبز، بنفش، تیره و سیاه) و قویتر از آنهاست و به آن، چای ختایی میگویند. چای سبز از این جهت، پس از چای سفید قرار میگیرد و دیگر انواع چای، از نظر خواص، از آنها ضعیفترند.این استاد طب سنتی بیان داشت: امروزه چای سفید بهدلیل گرانبودن، توسط عموم مردم استفاده نمیشود ولی چای سبز و سیاه، بهسبب ارزانتربودن در همه جهان مورد استفاده عموم مردم هستند.عبادیانی افزود: طبیعت چای، بنابر نظر حکیم عقیلی خراسانی، گرم و خشک در مرحله دوم است و اینکه برخی بهجهت تسکین عطش و کاهش حرارت و التهاب داخلی بدن، آن را سرد دانستهاند، اصلاً درست نیست.سبب این آثار، به تلطیف اخلاط بلغمی غلیظ و پاکسازی اخلاط لزج از سطح دستگاه گوارش مربوط است.
عوارض چای در طب سنتی
وی ابراز کرد: چای موجب تعدیل مزاج و تقویت اندامهای بدن میشود؛ حرارت غریزی و بهتبع آن، ارواح و قوای بدن را تقویت میکند؛و بهخاطر قبض و عطریتی که دارد، موجب تقویت معده میشود، همچنین چای بهعلت حرارتی که دارد میتواند موجب افزایش قوای جنسی در افراد با مزاج سرد و تَر شود.این استاد طب سنتی اضافه کرد: بهخلاف آب، نوشیدن یک فنجان چای پس از غذاهای سنگین، به برطرفکردن آثار زیانبار غذاهای چرب کمک میکند و موجب احساس راحتی در معده میشود. همچنین چای بهخاطر حرارت مزاجی خود، اخلاط لزج را از مسیرهایی که در آن تجمع یافتهاند، پاک میکند و انسدادهای مجاری بدن را باز مینماید و همچنین تشنگی کاذب را برطرف میکند. نوشیدن چای، موجب افزایش ترشح عرق و ادرار است؛ پس به دفع مواد زائد کمک میکند.عبادیانی در مجموعه مقالات مکتب طب ایرانی آورده است
- ۹۶/۱۱/۱۰