عوارض و خواص و بهترین زمان مصرف ویتامین b1 چیست
ویتامین b1
ویتامین b1 ,عوارض مصرف زیاد ویتامین b1,ویتامین b1 در چه مواردی است,بهترین زمان مصرف ویتامین b1,ویتامین ب1 برا چی خوبه,ویتامین ب 1 و لاغری,قیمت ویتامین b1300
توضیحاتی در مورد ویتامین b1
از خواص ویتامین ب۱ (B1) یا تیامین میتوان به نقش ضد استرسی، افزایش توانایی مغز و عملکرد صحیح قلب اشاره کرد. ویتامین ب1 که جزو دسته ب کمپلکس محسوب میشود برای سوخت و ساز لازم است و موجب تقویت عملکرد سیستم عصبی بدن میشود. کمبود ویتامین ب۱ در بدن منجر به کاهش وزن و بیاشتهایی، مشکلات عصبی و… میشود. در این مطلب از سایت جسارت در مورد ویتامین b1 صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
ویتامین b1 یا تیامین
تیامین یا ویتامین ب۱ ؛ این ویتامین تأثیرات بسیار مهمی در سوختن قندها در بدن و عملکرد اعصاب دارد. تیامین از راه روده جذب خون میشود. تغییراتی بر روی آن صورت میگیرد و آماده استفاده بافتها میگردد. یکی از موادی که در جذب آن اختلال ایجاد میکند، الکل است که مصرف زیاد آن موجب کمبود ویتامین تیامین میشود. این ویتامین در بدن ذخیره نمیشود. عملکرد آن در اندامها، فعال کردن آنزیمهای لازم برای سوختن قند در بدن است. این ویتامین نقش اساسی در ادامه عملکرد چرخه کربن دارد. نقش مهم دیگر آن در اعصاب است. ما برای انجام هر حرکت یا درک حواس از محیط نیاز داریم پیامهای عصبی از مغز به اعصاب بدن و بالعکس منتقل شوند، تیامین در انتقال پیامهای عصبی نقش مهمی دارد.
منابع ویتامین b1 چیست
تیامین به مقدار فراوان در جوانه گندم ، نان ، نخود ، لوبیا ، چاودار، برنج کامل، اسفناج ، کلم، هویج و بسیاری از سبزیها ، گردو ، بادام ، فندق ، انجیر ، جگر ، تخم مرغ ، شیر ، پنیر، و ماست در مخمر آبجو، پسته خام ،حبوبات ،سیرابی،شیردان و گوشت، دانه های گل آفتابگردان، سویا فراوان وجود دارد. افراط در خوردن مواد قندی سبب کمبود این ویتامین میشود، همچنین پوشیدن لباسهای نایلونی و پلاستیکی باعث نابودی آن میگردد. سبوس منبع غنی ویتامین B۱ است و با گرفتن پوست غلات برای تهیه آرد سفید قسمت اعظم ,ویتامین B۱ از دست می رود . از اینرو توصیه می شود از نانهای سبوس دار مثل سنگک ، بربری و بیسکویت هایی که با آرد سبوس دار تهیه می شود استفاده کنید . اگر از جگر غذایی تهیه می کنید ، بهتر است آنرا قبل از پخت در فریزر قرار ندهید و برای پخت از حرارت بالا استفاده نکنید . بهتراست بدانید ، مصرف ماءالشعیر و یا جوانه گندم نیزمیزان زیادی ویتامین B۱ به بدن ما می رساند .
ویتامین b1 و ساختمان شیمیایی آن
ویتامین ب۱ یا تیامین دارای دو حلقه هتروسیلیک میباشد که یکی از آنها گوگرددار به نام تیازول و دیگری حلقه دو ازتدار پیریمیدین است. حلقه پیریمیدین به صورت ۲و۵-دیمتیل۴-آمینوپیریمیدین و حلقه تیازول به صورت ۴متیل۵هیدروکسیاتیلتیازول میباشد. این دو حلقه توسط ازت حلقه تیازول و ریشه متیلکربن۵پیریمیدین به یکدیگر متصل میشوند. تیامین یکی از ویتامینهای محلول در آب است. وجود ریشههای متیل حلقه پیریمیدین و تیازول و ریشه هیدروکسیاتیل حلقه تیازول برای فعالیت ویتامین ضروری است. هیدروژن متصل به کربن ۲ حلقه تیازول نقش اساسی را در خواص کوآنزیمی این ویتامین به عهده دارد. تیامین یک الکل ازتدار است و به کمک عامل الکلی خود میتواند با اسیدها استریفیه و استر پیروفسفریک آن به نام تیامین پیروفسفات، شکل فعال این ویتامین در بدن میباشد.
ویتامین b1 محلول در آب
ویتامین ب1 از گروه ویتامینهای محلول در آب است. وظایف این ویتامین در عملکرد صحیح بدن انسان به شرح زیر است: این ویتامین نقش مهمی در تنفس سلولی دارد و به سوختوساز مواد مغذی از قبیل پروتئین، چربی و به ویژه کربوهیدراتها کمک میکند؛ از همین رو نقش بسزایی در تامین انرژی دارد. یکی از مهمترین خواص ویتامین ب1، نقش ضد استرسی آن است. با تامین تیامین مورد نیاز بدن، سیستم ایمنی تقویت شده و به بدن در مقابله با شرایط پراسترس کمک میشود. دریافت مقادیر کافی ویتامین ب1 باعث افزایش توانایی مغز شده و به عملکرد صحیح قلب کمک میکند. کمک به رشد کودکان و افزایش قدرت باروری در بزرگسالان از دیگر خواص ویتامین ب1 است. تیامین در انتقال پیامهای عصبی نقش مهمی دارد، به طور کلی ما برای انجام هر حرکت و یا درک حواس از محیط نیاز داریم پیامهای عصبی از مغز به اعصاب بدن و بالعکس منتقل شوند و در آن میان ویتامین ب1 نقش اساسی در انجام این فرایند دارد. ویتامین B1 باعث حفظ سلامت گلبولهای قرمز و همچنین خونرسانی بهتر به قلب و افزایش اکسیژنرسانی به آن میگردد.
- ۹۷/۱۰/۰۲